Tuotteet

Painenappi korvakeloidin hoitoon

Korvalehden keloidi on liikakasvuinen arpi, joka voi hoitamattomana kasvaa usean sentin kokoiseksi. Parhaat hoitotulokset saadaan yleensä usean hoitomenetelmän yhdistelmällä. Suomessa korvakeloidia hoidetaan kortisoni-injektioilla ja painehoidolla. Mikäli korvakeloidi poistetaan, aloitetaan leikkaushaavan parannuttua yleensä painehoito ehkäisemään uuden keloidiarven kasvua.

Painehoidolla aiheutetaan arpeen puristus, joka estää keloidiarven kasvua. Toidean toimintaterapeutit ovat kehittäneet korvakeloidin painehoitovälineen, jonka markkinointinimi on painenappi. Keksintö on saanut Patentti- ja rekisterihallituksen hyödyllisyysmallisuojan vuonna 2018. Painenapissa olevan neodyymimagneetin pitovoiman valinnalla saadaan arvelle tuotettua haluttu painetaso, joka on hoidollinen ja tasainen, aina samantasoisena pysyvä. Painenapeissa olevien magneettien pitovoima vaikuttaa painenappien väliin jäävän arpikudokseen tuotetun puristusvoima voimakkuuteen.

Painenappi sopii erityisesti pienten keloidien hoitoon ja korvakeloidin poistoleikkauksen jälkeiseen keloidikasvun ehkäisyyn.

Painenapin ominaisuudet

Painehoito toteutetaan kahdella erillisellä painenapilla. Painenapit asetetaan korvanlehden molemmin puolin, jolloin painenappien väliin jäävään korvalehteen saadaan haluttu arpikasvua ehkäisevä paine.

Painenapin materiaali on pitkäaikaiseen ihokontaktiin soveltuvaa silikonia. Napin sisällä on magneetti, jonka avulla paine tuotetaan arpeen. Magneetin vuoksi painenapin käytössä ja säilytyksessä on tärkeä huomioida turvallisuus.

Paineen voimakkuutta säädellään magneetin pitovoiman valinnalla. Sopiva hoidollinen paine saadaan arvelle valitsemalla asiakkaan korvalehdelle sopiva magneetin pitovoima. Mitä suurempi pitovoima magneetissa on, sitä voimakkaampi puristus painenappien välissä olevalle kudokselle tulee. Myös kudoksen koko ja koostumus vaikuttaa puristusvoimaan; mitä paksumpi ja tiiviimpi kudos magneetin välissä on, sitä suurempi pitovoima tarvitaan sopivan paineen saamiseksi.TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna

Tuotevalikoima ja hinnat

Painenappien pitovoiman valikoimamme on hyvin laaja. Kevyin painenappi on pitovoimaltaan 410 g ja voimakkaimmassa pitovoima on 2000 g. Kiekkomallisten painenappien lisäksi valikoimassa on kuulan muotoinen painenappi, joka soveltuu korvalehden yläosaan rustokaaren etupuolelle.

Painenappeja myydään sekä yksittäin että painenappiparina. Painenappiparin toinen nappi on aina tasapintainen ja toisen voi valita joko tasapintaisena, koverana tai kuperana. Kiekkomallisen painenapin muoto on pyöreä ja halkaisija on mallista riippuen n. 8-15 mm. Kuulan muotoisten painenappien magneettien halkaisijat ovat 6 ja 8 mm.

Painenapit tehdään käsityönä ja niissä voi olla pieniä yksilöllisiä eroja.

Avaa tuoteluettelo ja hinnasto tästä.

Painenapit vasemmalta oikealle 8 mm, 10 mm, 12 mm, 13 mm, 15 mm.

Painenapin valinta

Painehoidon onnistumiseksi sopivan hoidollisen paineen saaminen arven painehoidossa on tärkeää. Korvalehden painehoidossa on tärkeää, että paine on miellyttävä, eikä aiheuta kipua. Liian kevyt paine ei riitä tuottamaan toivottua arpikasvun ehkäisyä tai hidastumista. Käytännön ohjeena hoidollista painetta määritellessä on, että paineen pitää tuntua, mutta se ei saa aiheuttaa kipua. 

Hoidollisen ja turvallisen paineen valinta ja säätely on painenapin avulla helppoa. Arpikudoksen pehmentyessä myös paineen muokkaaminen ja hoidollisella tasolla pitäminen onnistuu yksinkertaisesti vaihtamalla painenappi pitovoimaltaan kevyempään.

Painenappeja, joissa magneetin pitovoima on erilainen, voidaan yhdistää sopivaa painetta valitessa. Korvalehden etupuolella voi olla pitovoimaltaan ja muodoltaan erilainen painenappi kuin korvalehden takapuolella.

Tarkemmat ohjeet ja vinkit sopivan tuotteen valintaan löydät valintaoppaastamme. Suosittelemme myös lukemaan aiheeseen liittyviä blogitekstejämme.

Lataa tästä tulostettava painenapin valintaoppaamme.

Painenapin edut

Painenappeja on miellyttävä pitää ja ne soveltuvat hyvin myös korvalehden yläosan keloidin hoitoon. Painenapin ulkonäkö on siisti ja huomaamaton, mikä lisää sitoutumista pitkäaikaiseen arpihoitoon ja painehoitotuotteen käyttöön.

Korvalehden alaosassa oleva painenappi on kooltaan 13 mm, pitovoima 910 g. Yläosan painenappi on kooltaan 10 mm, pitovoima 880 g.
Etupuolella 8 mm kuula, takana painenappi, halkaisijaltaan 12 mm, pitovoima 750 g.

Tuotteiden tilaaminen

Painenappeja valmistavat ja myyvät tuotteen kehittäneet toimintaterapeutit yhteisen Toidea-brändin ja sivuston kautta. Tuotetilaukset tehdään sähköpostilla osoitteesta info(at)toidea.fi, josta tilaukset jaetaan yrittäjien kesken.

Toimitamme tuotteita vain sairaanhoitopiireille tai yksityisille lääkäriasemille – emme myy suoraan yksityishenkilöille

Ajantasaiset hinnat löytyvät tuoteluettelosta. Tilauksiin lisätään toimitusmaksu 7,00 €/lähetys. 

Heräsikö kysymyksiä?

Ota yhteyttä meihin tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä.