Kategoriat
CRPS Kipukuntoutus Toimintaterapia

Graded Motor Imagery osana kipukuntoutusta

Graded Motor Imagery on kuntoutusmenetelmä, jota käytetään vaikean kivun kuntoutuksessa. Graded Motor Imagery eli GMI tunnetaan parhaiten CRPS-oireyhtymän kuntoutusmenetelmänä, mutta se ei ole vain CRPS- tai kipukuntoutusmenetelmä. Graded Motor Imagery sopii myös esim. aavesäryn, olkahermopunoksen vammojen, polven nivelrikon ja rannemurtuman jälkeiseen kuntoutukseen.

Mistä GMI:ssä on kyse?

Vaikean kivun pitkittyminen aiheuttaa muutoksia aivokuorelle. Kivun neurotagista tulee herkempi ja samalla kehoon liittyvät neurotagit menettävät normaalia inhibitiokykyään. Herkistyminen johtaa lisääntyneeseen kipuun ja helpommin herätettävään kipuun. Graded Motor Imageryn kuntoutuskohteena on aivot ja aivoissa tapahtuneet plastiset muutokset.  GMI on kuitenkin enemmän kuin aivoharjoitusta.

Graded Motor Imagery eli asteittainen motorinen mielikuvaharjoittelu etenee asteittain kohti toimintaa. Porrasteinen eteneminen tapahtuu aivojen motorisen korteksin aktivoimisen tasolla – epäsuorasta suoraan mielikuvaharjoitteluun. Asteittaisuus on tärkeää myös jokaisen GMI:n osa-alueen sisällä.

Kategoriat
Toidea Toimintaterapia

Toidean ensimmäinen vuosi pian takana. Mitä nyt mielessä?

Vuosi sitten ajatukset Toidean suhteen olivat lähinnä kysymyksiä. Alkuvuodesta 2018 teimme kaksi tärkeää ja rohkeaa päätöstä; päätimme hakea painenappikeksinnöllemme hyödyllisyysmallisuojaa ja perustaa yrityksen, josta tulikin kaksi yritystä Toidea brändin alle.

Olen viime vuodesta sekä hyvin kiitollinen että myös ylpeä. Olen kiitollinen kaikille meitä opastaneille, avustaneille ja tukeneille henkilöille. Olen myös ylpeä meidän ensimmäisestä vuodestamme. Olemme selvittäneet lukuisia yrittäjyyteen liittyviä asioita ja saaneet yrityksemme hyvin käyntiin. Olemme saaneet hyvän vastaanoton painenappi-tuotteellemme ja päässeet jo hieman kehittämään tuotevalikoimaamme kokojen ja painehoidon voimakkuuden valikoiman suhteen.

Kategoriat
Arvenhoito Korvakeloidi Toidea

Korvakeloidihoidon painenappien tuotevalikoimamme laajenee

Toidean painenappien tuotevalikoima on laajentunut. Korvakeloidin painehoitoon on nyt saatavilla sekä halkaisijaltaan että paineeltaan pienempiä ja isompia vaihtoehtoja. Pienimmän painenapin magneetin halkaisija on 8 mm ja pitovoima 410 g sopien esimerkiksi korvalehden yläosan pienen keloidin tai keloidin poistoleikkauksen jälkeiseen painehoitoon. Valikoimamme suurimman painenapin magneetin halkaisija on 15 mm ja pitovoimavaihtoehdot ovat 800 g ja 1900 g. Näiden kahden isomman koon yhdistelmä muodostaa hyvän parin laajemman ja hieman isomman arven painehoitoon. On hyvä muistaa, että eri kokoisia ja pitovoimaisia painenappeja voi yhdistellä ja näin jokaiselle ja jokaiseen arpeen saadaan painenapilla hyvä hoidollinen paine.

Painenappien tuotevalikoima ja hinnasto

Olemme koonneet tuotteemme erilliseen taulukkoon, jossa näkyy tuotteiden tuotekoodit, koko, pitovoima ja mallitiedot sekä hinnat. Taulukko löytyy Tuotteet-sivuilta linkin takaa PDF-muodossa. Toivomme, että käytätte tilauksia tehdessänne taulukon tuotekoodeja helpottamaan tilauksen tekemistä.

Valmistamme 8 mm ja 15 mm kokoisia painenappeja ainoastaan tasaisena. Muita kokoja saa myös koveralla ja kuperalla pinnalla. Painenapin kokotiedoissa ilmoitettu halkaisija on painenapissa käytettävän magneetin  halkaisijan mitta, varsinainen painenappi on noin 1 mm isompi.

Tilaukset tehdään edelleen sähköpostilla osoitteeseen info(at)toidea.fi. Tuotetilauksiin lisätään 5 euron toimitusmaksu.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on kysymyksiä tai toiveita tuotevalikoimaan liittyen.

Kategoriat
Kipukuntoutus Toimintaterapia

Krooninen kipu ja toimintaterapia

Krooninen kipu

Pitkäaikainen kipu kuormittaa ihmistä laaja-alaisesti vaikuttaen niin psyykkiseen, fyysiseen kuin sosiaaliseenkin hyvinvointiin. Voimakas kipu heikentää ihmisen elämänlaatua ja voi pahimmillaan nousta elämää hallitsevaksi tekijäksi.

Krooniseen kipuun voi liittyä alavireisyyttä, masennusta, unettomuutta, työkyvyn alentumista ja tunnetta oman elämän hallinnan vähenemisestä. Pitkäaikaiseen kipuun liittyy usein myös sosiaalisen elämän kaventumista, jopa eristäytymistä. Työkyvyttömyyden aiheuttama taloudellisen tilanteen heikentyminen voi aiheuttaa huolta raha-asioita ja lisätä elämän kaventumista.

Pitkäaikaiseen kipuun liittyy usein elämän eri alueiden aktiivisuuden vähenemistä, mikä voi osaltaan pahentaa kivun kokemista tai toimintakyvyn alenemista. Fyysisen aktiivisuuden väheneminen johtaa lihasvoiman, kestävyyden ja fyysisen suorituskyvyn alenemiseen, mikä lisää toimintakyvyn ongelmia ja myös kipua. Sosiaalisen aktiivisuuden vähenemisen seurauksena sosiaalisen kontaktit vähenevät ja voivat aiheuttaa ystävyyssuhteiden hiipumista ja eristäytymistä, mikä osaltaan lisää syrjäytymisen, alavireisyyden ja masennuksen riskiä. Nämä kaikki yhdessä ja erikseen vaikuttavat monin tavoin ihmisen elämään, kuluttavat voimavaroja ja voivat vaikuttaa merkittävästi elämän hallinnan ja minä pystyvyyden tunteeseen.

Toimintaterapeutti on toiminnan asiantuntija

Toiminnan terapeuttinen käyttö on toimintaterapeutin perusosaamista ja toiminta on yksi keskeinen osa kuntoutusta. Toimintaterapeutti käyttää toimintaa kuntoutuksellisesti ja tavoitteellisesti. Toimintaterapiassa toimintakyky nähdään henkilön kykynä selviytyä itselleen merkityksellisistä ja välttämättömistä jokapäiväisen elämän toiminnoista siinä ympäristössä, jossa hän elää. Toimintaterapiassa keskitytään asiakkaan oman elämän merkityksellisiin sisältöihin ja toimintoihin.

Kategoriat
Arvenhoito CRPS Käsiterapia Kipukuntoutus Korvakeloidi Toidea Toimintaterapia

Toidean toimintaterapiapalvelut alkavat Seinäjoen Pihlajalinnassa

Iloksemme ilmoitamme, että olemme päässeet aloittamaan toimintaterapiapalvelujen tarjoamisen. Yhteistyökumppaninamme toimii Seinäjoen Pihlajalinna Oy ja vastaanotot toteutuvat heidän toimitiloissaan Seinäjoen keskustassa. Tarjoamme alkuvaiheessa toimintaterapiapalveluja käsiterapia-, arvenhoito-, ja kipuasiakkaille. Vastaanotollamme onnistuu myös korvakeloidin painehoidon suunnittelu ja toteuttaminen Toidean kehittämillä painenapeilla.

Ajan vastaanotollemme saat Pihlajalinnan ajanvarauksesta p.010 312 140

Heräsikö kysymyksiä Toidean toimintaterapiapalveluiden sisällöstä? Ota yhteyttä.

Kategoriat
Korvakeloidi

Onko korvakeloidin painehoidossa käytettävän magneettikiekon käyttö turvallista?

Magneetit ympärillämme

Me elämme magneettikentässä. Maan magneettikenttä suojaa ihmistä auringosta ja galakseista tulevalta kosmiselta hiukkassäteilyltä. Maapallon magneettikentän magneettivuon tiheys vaihtelee maantieteellisestä sijainnista riippuen alle 30 mikroteslasta yli 60 mikroteslaan.

Myös kotona magneetit ympäröivät meidät erilaisten laitteiden kautta. Nykyinen moderni elämä ei olisi mahdollista ilman magneetteja. Magneetteja on mm. tietokoneissa, puhelimissa, televisiossa, luottokorteissa, leluissa. Me emme kuitenkaan havaitse ja tunne ympärillämme olevaa magneettikenttää.

Kategoriat
Korvakeloidi

Korvakeloidin painehoito

Korvalehden keloidi on liikakasvuinen arpi, joka hoitamattomana voi kasvaa usean sentin kokoiseksi. Keloidiarven hoito on haasteellista ja parhaat hoitotulokset saadaan yleensä useamman hoitomenetelmän yhdistelmällä. Korvakeloidia hoidetaan mm. kortisoni-injektioilla sekä painehoidolla. Myös korvakeloidin poistoleikkauksen jälkeen arpihoidon toteuttaminen on tärkeää ehkäisemään uuden keloidiarven kasvua.

Painehoidolla aiheutetaan keloidiarpeen tai keloidin poiston leikkausarpeen puristus, joka estää keloidikasvua. Paineen vaikutuksestaa keloidiarven kollageenisäikeet järjestäytyvät uudelleen, jolloin arpi madaltuu sekä pehmenee.

Keloidiarvessa on sinnikäs alttius arven uudelleen kasvuun, minkä vuoksi hoitoajat ovat pitkiä, useita kuukausia, jopa vuosia. Jos painehoito lopetetaan liian aikaisin, saattaa jo kerran rauhoittunut keloidi aktivoitua kasvamaan uudelleen.

Kategoriat
Toidea

Toidea alkoi innovaatiosta

Ensimmäinen sysäys  Toidean perustamiseen lähti ongelmasta ja tarpeesta ratkaista ongelma. Sinänsä aivan tyypillinen tilanne toimintaterapiassa ja toimintaterapeuteille. Työ haastaa usein keksimään uusia ratkaisuja esimerkiksi asiakkaiden arjen ongelmiin ja suunnittelemaan erilaisia yksilöllisiä ortooseja asiakkaille.