Kategoriat
Toidea

Toidea alkoi innovaatiosta

Ensimmäinen sysäys  Toidean perustamiseen lähti ongelmasta ja tarpeesta ratkaista ongelma. Sinänsä aivan tyypillinen tilanne toimintaterapiassa ja toimintaterapeuteille. Työ haastaa usein keksimään uusia ratkaisuja esimerkiksi asiakkaiden arjen ongelmiin ja suunnittelemaan erilaisia yksilöllisiä ortooseja asiakkaille.

Innovaatiosta tuli idea

Päivätyössämme Seinäjoen keskussairaalan toimintaterapeutteina meillä oli tarve kehittää arvenhoitoa. Kehitystyö sisälsi monia kokeiluja ja vaiheita, ratkaisut harvoin löytyvät ensimmäisellä yrittämisellä. Halu ja uskallus kokeilla, ideoida ja kehittää on tärkeä osa meidän ammatti-identiteettiämme ja tapaamme tehdä työtä. Kehittäminen, kehittyminen, innovaatio ja luova ajattelu vaatii uteliaisuutta, tietoa ja sinnikkyyttä.

Ideasta kehittyi Toidea

Innovaatio, innostus ja halu kehittää sai meidät perustamaan Toidean. Ja olihan työkavereiden, läheisten kannustuksella sekä Seinäjoen Intolla oma tärkeä osuutensa. Toidea aloittaa toimintansa korvakeloidin painehoitotuotteiden valmistuksella ja myynnillä sekä kipukuntoutuksella keväällä 2018. Toki meille läheinen ja tärkeä osaamisalue käden kuntoutus on mukana terapiatoiminnassa tarpeen mukaan.

Toidea blogi

Toidea blogissa käsitellään ja nostetaan esiin aiheita omasta työstämme. Otamme mielellämme vastaan vinkkejä ja toiveita blogikirjoitusten aiheista.

 

 

Kirjoittanut Ulla Sippola

Ulla on toimintaterapeutti, jolla pitkä kokemus aikuissomatiikan puolelta. Ulla on erikoistunut yläraajakuntoutukseen ja on tehnyt käsiterapiapotilainen toimintaterapiaa jo vuodesta 1990. Käsiterapian lisäksi erityisosaamista löytyy myös mm. kipukuntoutuksesta ja arpihoidoista.
Erilaiset käden taidot ja luovuus näkyvät sekä Ullan työssä että harrastuksissa. Metsä ja luonto yleensäkin on Ullalle tärkeää ja Ulla liikkuu luonnossa patikoiden, iltarasteilla suunnistaen ja partiojoukkueen kanssa retkeillen.